Tortilla med kidneybønner og salat

Af: Fit&Sund Diætist

Vi vil gerne inspirere til at bruge flere bælgfrugter i jeres retter, da de officielle kostråd anbefaler 100 gram tilberedte bælgfrugter dagligt. Denne opskrift er nem og hurtig at lave. Du kan vælge selv at snitte dine grøntsager eller købe en pakke færdigskåret og skyllet salat. Opskriften her bliver til fire tortillas. Opskriften er desuden vegetarisk/vegansk afhængig af dressingen og tortillas.

Se gerne vores artikel: Bælgfrugt – Hvad er det for noget?

 

naeringsindhold-opskrifter/naeringsindhold_blogpost-uge-16.png

Ingredienser

  • 4 fuldkornstortillas
  • 1 glas salsa
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 tsk. olie
  • Blandet salat f.eks. spidskål, rødkål, grønkål
  • Majs
  • Dressing eller neutral yoghurt
  • Burrito-krydderi

Sådan gør du:

  1. Åbn dåsen med kidneybønner, og skyl dem grundigt i en si
  2. Kom 1 tsk. olie i en gryde, og varm bønnerne deri sammen med burrito-krydderierne
  3. Varm tortillas i enten ovn eller mikrobølgeovn
  4. Saml dem ved at smøre salsa ud på den lune tortilla, fordel kidneybønner og salat ovenpå, og slut af med dressing

 

Tilbage til oversigt