Tarte Flambée m/laks og sommergrønt

Af: Fit&Sund Diætist

OPSKRIFT PÅ TARTE FLAMBÉE M/ LAKS OG SOMMERGRØNT

naeringsindhold-opskrifter/uge-28---naeringsstoffer-i-opskrifter.png 

 

 

 

 

 

Antal personer: 4 (som hovedret)

Ingredienser

Pizzabund med fuldkorn:

1½ dl vand

1 tsk. salt

3 spsk. olivenolie

3 dl alm. hvedemel

1 dl fuldkornshvede / fuldkornsdurum

 

100 g flødeost naturel

150 creme fraiche 9 %

½ stort rødløg - finthakket

1 håndfuld frisk dild - hakket

Saft af ½ citron

Salt og peber

 

200 g røget laks

Et bundt grønne asparges (ca. 250 g)

2 avocado - i skiver

2 forårsløg - i tynde skiver

1 håndfuld frisk dild

Flagesalt

Sådan gør du:

Hæld vand, salt og olivenolie i en stor skål, og tilsæt begge slags mel lidt ad gangen. Juster med mængden af vand og mel, så du får en blød dej, der ikke er for klistret. Juster evt. selv med mere mel.

Ælt dejen godt igennem, og lad dejen hvile en times tid.

Tænd ovnen på 250 grader (varmluft).

Steg de grønne asparges i lidt olie med lidt citronsaft, til de får farve.

Rul derefter dejen ud helt tyndt, og læg den på en bageplade med bagepapir.

Bland nu flødeost, creme fraiche, finthakket rødløg, hakket dild, citronsaft, salt og peber sammen, og smør det i et jævnt lag på dejen.

Fordel de stegte asparges på bunden, og bag den i ca. 10-15 minutter, til dejen er gylden.

Top med røget laks, avocado, forårsløg, dild og lidt flagesalt (pas på med for meget salt her, da den røgede laks i sig selv er ret salt).

Serveres straks, mens den er god varm - læg den på et skærebræt, og skær ud.

Tilbage til oversigt