Lækre bananpandekager

Af: Fit&Sund Diætist

Disse pandekager er både nemme og velsmagende. Og så er de rige på fibre og helt uden tilsat fedt og sukker. Det gør, at du kan få rigtig meget mæthed for pengene, og derfor sagtens kan du bruge denne opskrift alle ugens dage!

10 pandekager

Ingredienser

  • 50 g mandler
  • 100 g havregryn
  • 2 mellemstore bananer
  • 4 mellemstore æg
  • 1 dl skummet- eller minimælk
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel (kan undlades)
  • 1½ tsk. kardemomme (kan undlades)
  • Evt. en lille smule neutral olie til stegning (hvis du bruger en god teflonpande, behøver du faktisk ingen olie).

Sådan gør du:

  1. Kom mandlerne og halvdelen (50 g) af havregrynene i en minihakker og blend, indtil de er blevet til mel.
  2. Mos bananerne med en gaffel. Hvis der stadig er små klumper af banan, bliver pandekagerne kun bedre.
  3. Bland alle ingredienser sammen. Varm en pande til middelhøj temperatur, og kom små portioner dej på panden.
  4. Pandekagerne skal være små og tykke ligesom amerikanske pandekager – så du kan sagtens lave 2 til 3 ad gangen. 

Næringsindhold pr. pandekage 45 g.


Tilbage til oversigt